SCMC Message Forum  
Go Back   SCMC Message Forum > SVT Platforms > '03-'04 Cobra Forum
User Name
Password

Register FAQ Members List SCMC Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-04-2008, 11:38 AM   #1
greg74eb
Registered User
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 3
03 Fuel shutoff at 5000 rpm

Help. 03 , 450HP, pulley, exh, cai, tune. 23,000 miles. Was pinging in 6th so I changed the fuel filter. Same. (suspect bad gas)Added Lucas octane booster then no pinging , but 2 seconds of white smoke when started.(suspect octane booster) When tank ran empty I filled with 3/4 tank good 91 octane, and now no smoke, no pinging, everything seemed fine until I ran it through 2nd gear and it WON'T REV PAST 5000 RPM. Fuel shuts off or somthing. Just falls on it' face every time. Please help.

Last edited by greg74eb; 07-04-2008 at 11:44 AM. Reason: more info
greg74eb is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2008, 04:34 PM   #2
greg74eb
Registered User
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 3
Just drove it today and I can't get it to do it again. 4 hard pulls thru 2nd and one thru 3rd to 6500 rpm with no problem. What could it have been, and what should I do to keep it from happening again.
greg74eb is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2008, 09:55 AM   #3
blk04cobra1
Registered User
 
Join Date: Nov 2004
Location: Charlotte, NC
Posts: 1,374
Could have been a number of little things...I would check your plugs after using the octane booster...nice thing is it's not doing it anymore
__________________
2004 Cobra
HP Twin 67's
785rwhp on 9lbs of boost
blk04cobra1 is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2008, 10:06 AM   #4
ausie
Don't let the dog drive
 
ausie's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Kinston, NC
Posts: 1,883
Send a message via MSN to ausie
Someone who understands the 03/04 programming would help on this one. My guess is that there is a fail safe mode preventing the revs to go beyond the 5000 RPM mark if one of the various sensors are out of range. Check or clean the MAF sensor which may resolve some issues (leaning out issue you had in 6th gear). That reminds me I have to clean mine soon. As far as the smoke, yep fuel injector octane boost can cause smoke. I use it every now and then and have noticed similar things.

When was the last time you inspected the plugs? My guess is that something was running a bit hotter than it should be.
__________________
2004 SVT Cobra, Silver, February 2004
SVT Build # 2485 out of 3768
SLP Loudmouth Cat-back
UPR double lock firewall adjuster
UPR GMS extreme double hook quadrant
Wheels: Ford SVT 10th anniv. wheels (track duty)
SVE 10th anniv. style 17x9F, 10x10.5R
BBS RK Plasma 18x8.5F, 18x10R (retired)


(retired) 2001 black SVT Cobra, October 2001
missed but not forgotten
ausie is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2008, 09:09 PM   #5
greg74eb
Registered User
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 3
THANKS
greg74eb is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 02:24 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1999-2017 SCMC, Inc