SCMC Message Forum  
Go Back   SCMC Message Forum > SVT Platforms > 96 - 01 SVT Cobra Forum
User Name
Password

Register FAQ Members List SCMC Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-23-2009, 01:55 AM   #1
Z_Drifter_87
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Location: Harlingen, TX
Posts: 28
Cruise Control Not Working....

Well here i am again, Cruise Control does not engage since of i got the car. Any ideas on what it is???
Z_Drifter_87 is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2009, 05:28 PM   #2
cobrabitn
Dr Jekyll on the street, Mr Hyde on the track
 
cobrabitn's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: Rock Hill SC
Posts: 14,613
Send a message via AIM to cobrabitn
First try to see if the fuse is blown?
__________________
Cobrabitn



2016 Ruby Red Metallic with Caribou accent F-350 Crew Cab

Stump Puller! 6.7 Diesel Automatic with Chrome Package, Off Road Package, 3.55 Locking axles, and Ultimate Lariat Interior Trim Package!

2013 Race Red Boss 302 Coupe - track car!

No mods yet!

2009 Vista Blue Shelby GT 500 Coupe - Garage Queen

Tinted Windows
JLT True Cold Air Kit
Pro-Dyno Tune
526 rwhp - 511 rwtq


1994 Rio Red Indy Pace Car #22 "Runabout"

Snake in the grill
MGW shift knob
1996 SVT Cobra Wheels


1969 New Lime Mustang Mach 1 Sportsroof - Second owner - bone stock with shaker.

One SVT Cobra, one Shelby GT500, one 69 mach 1, and a Boss 302 is better than nothing!

Custom Data Plates for your Mustang or Ford!

Buy "Cool Merchandise" at Data Plates Plus
www.dataplatesplus.com

See my MSR Video here!
cobrabitn is offline   Reply With Quote
Old 02-23-2009, 08:27 PM   #3
brkntrxn
Registered User
 
Join Date: Mar 2007
Location: NC
Posts: 99
Did you check to see if the linkage has popped off at the throttle body? That happened on my 01 once.
__________________
2003 Corvette Z06
2001 triple black Cobra vert
brkntrxn is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2009, 04:33 PM   #4
Z_Drifter_87
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Location: Harlingen, TX
Posts: 28
ok

So its not the linkage. Thanks anyways. So as far as it being the fuse, where is the fuse for the cruise, i looked on the owners manual and it doesnt show them. so thanks and by the way, i have a 97 Cobra Conv.
Z_Drifter_87 is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2009, 11:11 PM   #5
cobrabitn
Dr Jekyll on the street, Mr Hyde on the track
 
cobrabitn's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: Rock Hill SC
Posts: 14,613
Send a message via AIM to cobrabitn
http://autorepair.about.com/library/faqs/bl971g.htm
__________________
Cobrabitn



2016 Ruby Red Metallic with Caribou accent F-350 Crew Cab

Stump Puller! 6.7 Diesel Automatic with Chrome Package, Off Road Package, 3.55 Locking axles, and Ultimate Lariat Interior Trim Package!

2013 Race Red Boss 302 Coupe - track car!

No mods yet!

2009 Vista Blue Shelby GT 500 Coupe - Garage Queen

Tinted Windows
JLT True Cold Air Kit
Pro-Dyno Tune
526 rwhp - 511 rwtq


1994 Rio Red Indy Pace Car #22 "Runabout"

Snake in the grill
MGW shift knob
1996 SVT Cobra Wheels


1969 New Lime Mustang Mach 1 Sportsroof - Second owner - bone stock with shaker.

One SVT Cobra, one Shelby GT500, one 69 mach 1, and a Boss 302 is better than nothing!

Custom Data Plates for your Mustang or Ford!

Buy "Cool Merchandise" at Data Plates Plus
www.dataplatesplus.com

See my MSR Video here!
cobrabitn is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2009, 01:48 AM   #6
Z_Drifter_87
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Location: Harlingen, TX
Posts: 28
Alright

Thanks alot, i'll try and reply back with results. Once again, Thanks.
Z_Drifter_87 is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2009, 04:42 AM   #7
Z_Drifter_87
Registered User
 
Join Date: Jan 2009
Location: Harlingen, TX
Posts: 28
Okay

So i checked all the fuses, none are blown. the cable that goes to the throttle body is still attached. Anything else that might not be causing it to work???
Z_Drifter_87 is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2009, 09:16 PM   #8
Slow95Cobra
Registered User
 
Join Date: Sep 2008
Location: Denton, N.C.
Posts: 18
Send a message via AIM to Slow95Cobra
could be one of the cut off switches on the pedals, or the cruise servo its self. may need to have a diag. done at the dealer, then take it home and replace the parts
__________________

12-14-94 #84 of 1003 www.fquick.com/Slow95Cobra
95 FRPP R's, Nitto555 255-275/40's, Steeda Stage 1 & 2, FRPP Wires, Black CAI, 190 pump, Bassani O/R X, 3.55, Moser Axles, FRPP Diff. Cover, Fluidyne Radiator, Steeda Tri-Ax, 99 Cobra Knob, FRPP Alum. Driveshaft, LED Cluster/HVAC/Tag Lamp Mod. Much More To Come....

Waiting to Install: Baer Eradispeed + Rotors, 10th Anniversary Calipers.....
Slow95Cobra is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 01:20 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1999-2017 SCMC, Inc