SCMC Message Forum  
Go Back   SCMC Message Forum > SVT Platforms > 93 - 95 SVT Cobra Forum
User Name
Password

Register FAQ Members List SCMC Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-12-2005, 02:44 PM   #1
Ls What?
Registered User
 
Ls What?'s Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Houston, TX
Posts: 16
Send a message via AIM to Ls What?
Exclamation LOTS of problems with 94

Hey there everyone.... Im having some problems with my 94 PLEASE HELP!!

History:
*Bought from neighbor, orig. owner since 94 , 58k, Car has been sitting not started,run,or driven in about 1 1/2 years with 1/2 of gas in it.

Already done:
*Cleaned Injectore
*Cleaned Throttle Body
*Changed - Plugs/Cap/Rotor/Wires(Ford Racing 9MM)
*Changed Oil (Valvoline VR-1 40W)
*Finderwell Cold Air Intake
*MSD TFI Blast Coil

The car is still running rough at idel, and does not feel like it has its full potental/power.




Any Thoughts????

Ls What? is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2005, 03:46 PM   #2
crutch95
SCMC Member
 
Join Date: Sep 2004
Location: Concord NC
Posts: 129
Send a message via AIM to crutch95
i would make sure the TPS is working. i had something like this go worng with my car and thats what is was. just my 2 cents hope it helps.
crutch95 is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2005, 04:49 PM   #3
Ls What?
Registered User
 
Ls What?'s Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Houston, TX
Posts: 16
Send a message via AIM to Ls What?
Should i replace the tp sensor or just check for voltage loss?
Ls What? is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2005, 05:04 PM   #4
cobrapace94
Registered User
 
cobrapace94's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Houston (Humble), Tx.
Posts: 1,119
Send a message via AIM to cobrapace94
Did the car have a K&N filter when you got it?
Did it run rough when you got it? Or did it start after you did the tune up & CAI? Which CAI do you have?
Need to check for codes. The computer stores codes. That could point in the right direction. Possible clean the MAF sensor wire. Might try clocking the MAF meter. The bend in front of the maf meter from the CAI can cause problems, turbulance and the sensing wire not getting airor too much air. Another possiblity is the O2's are bad or the cats are clogged.
I'll call you later, possibly we could get together this weekend & check a few things, I can check for codes. Can try a different maf meter too.
__________________



1994 Cobra Indy Pace Car Convertible # 591 of 1000
2001 Cobra, #2001 of 3384 verts, Black on White, Born on 6/01/01
cobrapace94 is offline   Reply With Quote
Old 01-12-2005, 09:52 PM   #5
cobrabitn
Dr Jekyll on the street, Mr Hyde on the track
 
cobrabitn's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: Rock Hill SC
Posts: 14,617
Send a message via AIM to cobrabitn
Rob,

I would first say that if the car has been sitting for 1.5 years with a half tank of gas then the gas has gone sour causing poor idle. Put new gasoline in it and see if that helps some. Also, I would change the fuel filter since you already tuned the car up with new plugs and wires.

I'm sure Cobrapace94 can certainly be a big help since he lives in Houston and owns a Rio Red 94, too.

Let us know what you all find out this weekend?

Good luck!

Tony
__________________
Cobrabitn



2016 Ruby Red Metallic with Caribou accent F-350 Crew Cab

Stump Puller! 6.7 Diesel Automatic with Chrome Package, Off Road Package, 3.55 Locking axles, and Ultimate Lariat Interior Trim Package!

2017 Shelby GT350 Coupe - track car!

Mods:

JLT True Cold Air oil catch can


2009 Vista Blue Shelby GT 500 Coupe - Garage Queen

Tinted Windows
JLT True Cold Air Kit
Pro-Dyno Tune
526 rwhp - 511 rwtq


1994 Rio Red Indy Pace Car #22 "Runabout"

Snake in the grill
MGW shift knob
1996 SVT Cobra Wheels


1969 New Lime Mustang Mach 1 Sportsroof - Second owner - bone stock with shaker.

One SVT Cobra, one Shelby GT500, one 69 mach 1, and a Shelby GT350 is better than nothing!

Custom Data Plates for your Mustang or Ford!

Buy "Cool Merchandise" at Data Plates Plus
www.dataplatesplus.com

See my MSR Video here!
cobrabitn is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2005, 12:27 PM   #6
Ls What?
Registered User
 
Ls What?'s Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Houston, TX
Posts: 16
Send a message via AIM to Ls What?
I'v already changed the gas, i'v put about 2k on it since i got it.

Darrell, i got a CAI of ebay.....

I'f i was thinging about using nitrous in the FAR future... should i go ahead and put a nice fuel filter on it now? or just put a stock one on till i do it?
Ls What? is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2005, 12:34 PM   #7
Ls What?
Registered User
 
Ls What?'s Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Houston, TX
Posts: 16
Send a message via AIM to Ls What?
Unhappy

Darrell, no my car did not have a K&N. It had a stock motorcraft.
Another thing i was informed of at the tuesday meeting was....
I took out my Mass Air screen... i did not know that if you have a 90degree bend i can mass with it. Im trying to find the screen now
to see if it makes diff....

Also, When i got the car, untill i did the tune up. It was spittin and poppin out the exhaust. Did the tune up and it ran good for a while... then it started ideling rough. I changed the coil and put the msd one on, well it stopped for a while, Then i came back again.
Ls What? is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2005, 01:31 PM   #8
cobrapace94
Registered User
 
cobrapace94's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Houston (Humble), Tx.
Posts: 1,119
Send a message via AIM to cobrapace94
Sounds like the CAI and\or the screen is causing the problems. Might try clocking the MAF meter, turning the MAF 90 degress & see if that helps. If not try turning another 90 degrees.
I'm not up on nitrous, but I pretty sure the stock fuel filter is good enough. I don't know what a good filter would be, but might as well do it once now. Remember that the 94 Cobra has hypertech pistons, not the best for nitrous applications. I wouldn't go over 100 or 125 hp jet.
__________________



1994 Cobra Indy Pace Car Convertible # 591 of 1000
2001 Cobra, #2001 of 3384 verts, Black on White, Born on 6/01/01
cobrapace94 is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2005, 04:51 PM   #9
Ls What?
Registered User
 
Ls What?'s Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Houston, TX
Posts: 16
Send a message via AIM to Ls What?
I was thinking maby a 50 to 75max kit, just for a lil more hp.. untill i can get forced induction . I'll try those things and see if it works..
Ls What? is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2005, 10:12 PM   #10
cobrabitn
Dr Jekyll on the street, Mr Hyde on the track
 
cobrabitn's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: Rock Hill SC
Posts: 14,617
Send a message via AIM to cobrabitn
This may be a stupid suggestion but did you change the distributor cap? Did you go back over the firing order and make sure all of the wires including the coil are making good contact? Not trying to belittle you, just crossed my mind after reading all of that.

Tony
__________________
Cobrabitn



2016 Ruby Red Metallic with Caribou accent F-350 Crew Cab

Stump Puller! 6.7 Diesel Automatic with Chrome Package, Off Road Package, 3.55 Locking axles, and Ultimate Lariat Interior Trim Package!

2017 Shelby GT350 Coupe - track car!

Mods:

JLT True Cold Air oil catch can


2009 Vista Blue Shelby GT 500 Coupe - Garage Queen

Tinted Windows
JLT True Cold Air Kit
Pro-Dyno Tune
526 rwhp - 511 rwtq


1994 Rio Red Indy Pace Car #22 "Runabout"

Snake in the grill
MGW shift knob
1996 SVT Cobra Wheels


1969 New Lime Mustang Mach 1 Sportsroof - Second owner - bone stock with shaker.

One SVT Cobra, one Shelby GT500, one 69 mach 1, and a Shelby GT350 is better than nothing!

Custom Data Plates for your Mustang or Ford!

Buy "Cool Merchandise" at Data Plates Plus
www.dataplatesplus.com

See my MSR Video here!
cobrabitn is offline   Reply With Quote
Old 01-14-2005, 01:17 PM   #11
Ls What?
Registered User
 
Ls What?'s Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: Houston, TX
Posts: 16
Send a message via AIM to Ls What?
LoL, ya i checked them twice. they are correct. I checked the TPS and it was working fine. Any more ideas?
Ls What? is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2005, 01:03 PM   #12
ausie
Don't let the dog drive
 
ausie's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Kinston, NC
Posts: 1,883
Send a message via MSN to ausie
if you are only haveing rough idle problems, it may be the IAC valve. Take it off the throttle body and clean it with some electronics cleaner or throttle body cleaner. Make sure that the solenoid remains up and the pintle facing down when cleaning it so that the fluid does not invade the solenoid. Relpace the PCV too. Sometimes that causes rough idle. The last thing.... You may wan to instpect the EGR valve as well sometimes when that sticks you get some rough performance too usually after the motor warms up. If you take off the EGR valve, it is best to get a replacement gasket first, and some anti-sieze lube for the threads that connect the EGR tube to the valve.
__________________
2004 SVT Cobra, Silver, February 2004
SVT Build # 2485 out of 3768
SLP Loudmouth Cat-back
UPR double lock firewall adjuster
UPR GMS extreme double hook quadrant
Wheels: Ford SVT 10th anniv. wheels (track duty)
SVE 10th anniv. style 17x9F, 10x10.5R
BBS RK Plasma 18x8.5F, 18x10R (retired)


(retired) 2001 black SVT Cobra, October 2001
missed but not forgotten
ausie is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 06:28 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.5
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 1999-2017 SCMC, Inc